Працівники пошти крали з посилок дрони, які призначалися для ЗСУ

17:33 11 вересня 2024 р.

Фото до новини

На Тернопільщині працівники поштового відділення накрали з посилок дрони для ЗСУ на 6 млн гривень.

Про це інформує Національна поліція, пише DailyLviv.com.

На Тернопільщині начальник поштового відділення разом із підлеглими організував масштабну схему привласнення безпілотників, призначених для військових. Загальна вартість викрадених квадрокоптерів становить майже 6 мільйонів гривень. Про це повідомила Національна поліція України.

Зловмисники, серед яких були двоє мешканців Тернополя, один із яких обіймав посаду начальника поштового відділення, привласнювали безпілотники з відправлень для українських захисників. Після цього коробки з безпілотниками перепаковували, наповнюючи їх непотребом, що мав аналогічну вагу та габарити.

Продані квадрокоптери реалізовувалися через інтернет за зниженими цінами. Оплата надходила на підконтрольні рахунки дропів та криптогаманці. Один з фігурантів навіть зареєстрував ФОП для отримання платежів.

Слідчі Нацполіції та оперативники кіберполіції провели 14 обшуків у Львівській області та Києві, вилучивши 15 мобільних телефонів, комп'ютерну техніку, 25 банківських карток, документи та чорнові записи. Заблоковані також цифрові активи на криптогаманцях зловмисників.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та можливістю заборони на обіймання певних посад. Суд обрав запобіжні заходи – особисте зобов'язання та нічний домашній арешт. Тривають слідчі дії для встановлення всіх причетних осіб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів