Працівники «Львівської залізниці» розкрадали пальне

12:00 29 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: railway.lviv.ua

Правоохоронці викрили групу службовців «Львівської залізниці», які розкрадали пальне з тепловозів.

Про це повідомили в прес-центрі «Львівської залізниці», де також розповіли: «Оперативники Управління захисту економіки в Волинській області Нацполіції, детективи слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області та за сприяння служби безпеки АТ «Укрзалізниця» задокументували злочинну діяльність групи службовців структурного підрозділу регіональної філії «Львівська залізниця». Правоохоронці встановили всіх учасників злочинної групи, роль кожного в злочині, місця збуту викраденого пального».

«Зокрема, група службовців структурного підрозділу регіональної філії «Львівська залізниця» організувала «схему» розкрадання паливно-мастильних матеріалів для тепловозів. До складу групи входили машиністи, їх помічники та складальники поїздів пункту обслуговування вантажних вагонів, а також громадянин, який займався скупкою краденого пального», – поінформували також у прес-центрі залізниці.

«Машиністи створювали всі необхідні умови для зливу дизельного палива з тепловозів. Їхні помічники за допомогою спеціального обладнання розкривали дизельні баки та зливали пальне в спеціально підготовлені поліетиленові пакети. У попередньо обумовлених місцях машиністи зупиняли тепловози, де викрадене пальне перевантажували в транспортні засоби та перевозили до підпільних АЗС», – розповіли також у прес-центрі залізниці.

«Діяли в нічний час двічі-тричі на тиждень, щоразу зливали понад 500 літрів нафтопродуктів. Викрадене дизпальне в подальшому реалізовувалося на підпільних автозаправних станціях за цінами значно нижче ринкових», – повідомили також у прес-центрі залізниці.

«Правоохоронці затримали трьох правопорушників під час чергової крадіжки пального.
Наразі оперативники, детективи слідчого управління ГУНП у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури Волинської області проводять 26 санкціонованих обшуків за місцем мешкання всіх учасників злочинної групи та за місцем їх роботи», – поінформували також у прес-центрі залізниці.

«Досудове розслідування проводиться за частиною 3 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. За попередніми даними, сума завданих збитків становить понад мільйон гривень», – повідомили також у прес-центрі залізниці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів