Працівники банку на Львівщині привласнили його кошти

10:45 17 січня 2020 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: pravda.com.ua

На Львівщині судитимуть учасників організованої злочинної групи, які заволоділи коштами банківської установи.

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (відділу детективів) слідчого управління поліції Львівщини за процесуального керівництва прокуратури Львівської області та оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань Нацполіції України завершили досудове розслідування та скерували на розгляд суду обвинувальний акт. Правоохоронці з’ясували під час досудового розслідування, що працівники банку проводили у 2015-2018 рокпх незаконні операції щодо перерахунку коштів з депозитних на поточні рахунки без відома та згоди клієнтів і в подальшому отримували гроші у банкоматах.

Організувала діяльність групи 50-річна жителька Жидачівського району, яка обіймала посаду керівника відділення банку, а спільниками були троє працівників цього ж відділення віком від 33 до 58 років. Загалом зловмисники заволоділи коштами установи у сумі більше півтора мільйони гривень.

Слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 3 с статті 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Учасникам злочинної групи загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Про це повідомили в Головному управлінні поліції у Львівській області

Як інформував «ЩЛ», працівники банку на Львівщині заволоділи його коштами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів