Працівник банку у Львові ошукав клієнтів

10:30 26 лютого 2019 р.

Залізничний районний суд у Львові

Залізничний районний суд у Львові
Фото: google.com.ua

У Львові судитимуть працівника банку, який ошукав більше 20 клієнтів, привласнивши майже 268 тисяч гривень.

Про це повідомили у вівторок, 26 лютого, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Львівською місцевою прокуратурою №2 здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно 29-річного львів’янина, який підозрювався у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і частиною 2 статті 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України».

«Завідувач територіального відділення філії одного із львівських банків за допомогою власного електронного підпису вніс у листопаді 2017 року неправдиві відомості в автоматизовану банківську систему та сформував заявку на видачу готівки. Як наслідок – неправомірно привласнив дев’ять тисяч гривень готівки», – поінформували також у прокуратурі.

«Крім цього, у січні 2018 року чоловік повторно створив від імені клієнта фальшиву заявку та без його згоди заволодів ще дев’ять тисяч гривень. Проте, на цьому правопорушник не зупинився та впродовж січня-квітня минулого року привласнив кошти ще 22 клієнтів банку. Загальна сума збитків становила майже 268 тисяч гривень», – розповіли також у прокуратурі.

«Банківською установою заявлено позов до обвинуваченого з метою відшкодування цих збитків. На даний час кримінальне провадження перебуває на розгляді у Залізничному районному суді Львова. Максимальний термін покарання, який загрожує фігуранту – вісім років ув’язнення та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів