Поранений у Львові капітан поліції втратив більше літра крові

17:30 17 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Медики шпиталізували пораненого оперуповноважені поліції до комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Речник Головного управління поліції у Львівській області Світлана Добровольська повідомила в п’ятницю: «Сьогодні, 17 серпня, близько четвертої ранку під час відпрацювання Галицького району Львова оперативники помітили двох осіб, які аерозольною фарбою наносили написи на фасад будинку на вулиці Ковжуна. Побачивши правоохоронців, зловмисники почали втікати. Під час затримання один з них раптово вдарив капітана поліції ножем».

Натомість керівник Головного управління Національного поліції у Львівській області Тарас Сабанюк розповів: «Життю нашого оперативника нічого не загрожує, стан його стабільний. Сподіваємося на його швидке одужання. Зловмисників затримано. Встановлено, що це 20-річні львів'яни. Сьогодні їм буде обрано запобіжний захід».

Своєю чергою, «Громадське радіо» розповіло: «Копи помітили двох парубків, які аерозольною фарбою наносили надпис «Хто замовив Катю Ганзюк?» на будинок по вулиці Ковжуна. Правоохоронці підійшли, представилися, зловмисники в цей момент почали втікати, під час їхнього затримання один з них вдарив ножем в оперативника».

«Пораненого поліцейського доправили до лікарні швидкої допомоги і прооперували. Зі слів колег, ніж був доволі великим, близько двадцяти сантиметрів», – поінформували також «Громадське радіо».

Лікар-хірург комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Ярослав Книж запевнив: «Стан потерпілого стабільно важкий каже  Під час ревізії вдалося встановити, що ушкоджена нирка зліва, велика крововтрата в живіт, десь більше літра. Прийшлося виконати таку операцію, яка на привеликий жаль тимчасово інвалідизує його. Десь до чотирьох місяців він буде перебувати у такому стані. Після чотирьох місяців йому зроблять операцію повторно і він повернеться до нормальної роботи»,

«Громадське радіо» розповіло також: «Згодом на своїй сторінці у «Facabook» лідер організації С14 Євген Карась написав, парубки, яких затримали – представники організації С14: «Сьогодні вночі активісти С14 у Львові малювали трафаретні написи «Хто замовив Катю Гандзюк?». Під час нанесення чергового напису на паркані біля активістів різко зупинилося чотири автомобілі і звідти вискочила група чоловіків. Вони одразу кинулися бити хлопців. Одного з хлопців звалили на асфальт і вдарили ногою в голову. Інший підняв руки до голови і намагався захиститися руками від ударів і кричати «Що таке?? За що??», але його теж почали гамселити. В ході сутички один з нападників отримав легке ножове поранення. Активістів посадили до автомобілів і повезли».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів