Пообіцяв забронювати від мобілізації. Ціна послуги на Львівщині

15:42 25 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Військовослужбовець пообіцяв вплинути на службових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо прийняття рішення про бронювання.

Про це інформує поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

35-річний підозрюваний пообіцяв львів’янці допомогти з бронюванням її знайомого від мобілізації на службу в умовах воєнного стану. Свої послуги він оцінив у 8 тисяч доларів. Зловмисникові загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

До розкриття злочину були залучені слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини, оперативники Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Встановлено, що військовослужбовець вимагав у «клієнтки» вказану суму, пообіцявши вплинути на службових осіб одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки щодо прийняття рішення про бронювання її знайомого від мобілізації в умовах воєнного стану. Зловмисник був затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання коштів від «клієнтки» в сумі 8 тисяч доларів.

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів