Понад 22 га, наданих під рибне господарство, повернули у власність Великолюбінської громади

12:26 2 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Приватні підприємці отримали в оренду земельні ділянки у річищі р. Верещиця для створення рибного господарства. Однак орендарі неналежно виконували умови договору.

Пустомитівська окружна прокуратура забезпечила виконання судового рішення щодо відновлення права громади на земельну ділянку площею 22,5 га у межах Великолюбінської селищної ради Львівської області.

Про це інформує Львівська обласна прокуратура, пише DailyLviv.com.

Унаслідок безгосподарської діяльності на вказаних землях зафіксовано неконтрольоване заболочення та підтоплення ґрунтів, в деяких місцях відбулося їх стихійне засмічення, неконтрольоване заліснення орендованих площ. Крім цього підприємці так і не створили рибне господарство. Також останні 3 роки орендарі не сплачували орендну плату.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з позовом щодо стягнення заборгованості з орендної плати та повернення земельної ділянки.

Нині рішення суду виконано: земельну ділянку повернуто у фактичне володіння, користування та розпорядження органу місцевого самоврядування.

Нагадаємо, ексголова сільради на Яворівщині незаконно передав 0,24 га у приватну власність. Загальна вартість землі становить майже пів мільйона гривень.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів