Поліціянти схопили львів’ян, які допомогли затриманому втекти з-під варти

09:30 26 вересня 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: lv.npu.gov.ua

У львівську лікарню увірвалися близько десяти людей, котрі відтіснили правоохоронців, завдали двом із них тілесних ушкоджень і допомогли втекти з-під варти винуватцю смертельної ДТП.

«24 вересня, близько 11.00 у палаті однієї з львівських лікарень проводились першочергові слідчі дії з 22-річним водієм автомобіля «БМВ», учасником смертельної дорожньо-транспортної пригоди, затриманим у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. У цей час у медичний заклад увірвалась група у кількості близько десяти осіб, котрі відтіснили правоохоронців, нанесли двом з них тілесні ушкодження та у такий спосіб допомогли затриманому втекти з-під варти. Після цього зловмисники поїхали з лікарні», – повідомили в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області

«Був введений у дію план «Сирена». Під час оперативно-розшукових заходів, до яких були задіяні працівники усіх підрозділів поліції, за кілька хвилин екіпаж патрульної поліції виявив розшукуваний автомобіль, а зловмисники були затримані. Їх особи з’ясованіні – всі вони львів’яни віком 23, 24 та 25 років», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Чоловіки затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України, невдовзі суд обере для них міру запобіжного заходу. Їх повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 345 (погроза чи насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, яка  передбачає обмеження волі терміном до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Водій «БМВ» також перебуває під вартою, особи інших чоловіків, котрі допомогли йому втекти з лікарні, встановлюються», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

Начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа зазначив: «Часто необдумані вчинки можуть мати не дуже приємні наслідки, про які люди не задумуються. Особливо це стосується молодих хлопців, котрі ще не мають життєвого досвіду і діють імпульсивно. Розшукати та затримати водія «БМВ» та осіб, котрі допомогли йому втекти з-під варти – було першочерговим завданням для усіх правоохоронців Львівщини. Відкриті кримінальні провадження, будуть проведені досудові розслідування, а далі суд обиратиме для кожного з них міру покарання».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів