Поліціянти отримали за вісім місяців на Львівщині майже 3600 заяв про насильство в сім’ї

17:28 20 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

За скоєння насильства в сім’ях на Львівщині поставили 2018 року на облік 2482 людей.

У Головному управлінні поліції у Львівській області повідомили в четвер, 20 вересня: «Впродовж восьми місяців 2018 року до правоохоронців Львівщини надійшли майже 3600 звернень та повідомлень про випадки вчинення насильства в сім’ях. Більше ніж у трьох тисячах випадків такі повідомлення надавали жінки».

«Від початку року щодо осіб, котрі вчинили насильство у сім’ї працівники поліції Львівщини склали 3256 адміністративних протоколів за статтею 173-2 (вчинення насильства в сім’ї) Кодексу України про адміністративні правопорушення, 637 із яких – за частиною 2 цієї статті (про повторне насильство впродовж року). Усі ці адміністративні матеріли скеровані на розгляд судів для прийняття рішення. За скоєння насильства в сім’ях у 2018 році на Львівщині на облік поставлено 2482 людини. В тому числі –167 жінок та троє неповнолітніх», – поінформували також у Головному управлінні поліції у Львівській області.

Правоохоронці наголошують: «Якщо ви стали жертвою домашнього насильства, в жодному випадку не мовчіть, а відразу звертайтесь за допомогою, зателефонувавши на оперативну лінію 102. Не варто мовчати, адже безкарність породжує вседозволеність!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів