Поліціянти оголосили підозру в скоєнні злочину восьми львів’янам, які напали на ромів

15:24 25 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

В обласному управлінні поліції запевнили: «Вісьмом особам, затриманим за напад на ромське поселення у Львові, оголошено про підозру».

Про це повідомили в понеділок, 25 червня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «Підозрювані затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Окрім кримінального провадження, відкритого за умисне вбивство, відкрито ще три. Наразі вісьмом затриманим оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України».

«23 червня о 23.25 до поліції надійшло повідомлення про те, що у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих осіб у масках напала на табір ромів. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, працівники інших служб та підрозділів поліції Львівщини. Поліцейські припинили правопорушення та затримали сімох хлопців віком 16-17 років, жителів Львова, підозрюваних у причетності до скоєння злочину, а також 20-річного організатора нападу», – нагадали також в обласному управлінні поліції.

«За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за пунктом 12 частини 2 статті 115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України. Окрім того, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками правопорушень, передбачених частиною 4 статті 296 (хуліганство), частиною 1 статті 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) та частиною 3 статті 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України. Всім затриманим оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває», – поінформували також у прес-службі Головного управління поліції у Львівській області.

Як інформував «Щоденний Львів», затримані за напад на ромів входять до угруповання «Твереза і зла молодь».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів