Поліція затримала львів'янина, який крав гроші з телефону знайомого

13:58 15 травня 2024 р.

Фото до новини

Загальна сума збитків, завданих потерпілому, становить близько 30 тисяч гривень.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

Мешканця Львова віком 27 років викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з слідчими Львівського районного управління поліції №2, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури. 

Як встановили правоохоронці, 6 квітня зловмисник попросив у свого знайомого його мобільний телефон нібито для того, щоб здійснити дзвінок. Отримавши доступ до гаджета, він незаконно втрутився у роботу банківського додатка, провів несанкціоновану верифікацію та отримав у такий спосіб доступ до платіжної карти власника телефону. Надалі він знімав з його рахунку кошти та оформлював споживчі кредити, привласнюючи гроші.

Читайте також: У Львові шахрайка крала гроші з чужого телефону

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України та ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному - позбавлення волі на строк до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Касир АЗС у Львові крав гроші з карток клієнтів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів