Поліція у Львівській області склала 99 протоколів на порушників карантину

13:08 1 квітня 2020 р.

Фото до новини

Працівники Національної поліції у Львівській області склали 99 протоколів за адміністративне правопорушення, передбачені ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину».

«Протидія вірусу - обов’язок не лише обласної влади, а й кожного мешканця Львівшини. Дотримання карантину та самоізоляції - не просто вимога, це реальний спосіб врятувати сотні життів - ваше, ваших рідних і близьких. Вкотре наголошую, карантин - не канікули, тому дотримання карантинних заходів, а також дотримання самоізоляції постійно контролюється поліцією та мобільними групами. Наше спільне завдання не допустити людських жертв та зробити все, щоб Україна не стала другою Італією», - наголосив очільник Львівшини Максим Козицький.

Серед порушників: перевізники, особи, які повернулись з-за кордону та не дотримались зобов’язань та особи, які порушили правила карантину на ринках.

Про це інформує заступник керівника Національної поліції Львівщини Дмитро Міхалець.

За його словами, таких порушників зафіксували у місті Львові, а також в області.

Нагадаємо, що штрафи за порушення карантину, санітарних правил і рішень місцевої влади з питань боротьби з інфекційними хворобами становлять від 17 до 34 тисяч грн для громадян і від 34 до 170 тисяч грн – для посадових осіб. Протоколи про адміністративні порушення уповноважені складати працівники поліції, саме ж стягнення накладає місцевий суд.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА.

На яку загальну суму складені поліціянтами цих 99 протоколів, у повідомленні не зазначено. "Щоденний Львів" повідомляв два дні тому, що на Львівщині вперше суд оштрафував порушника правил карантину.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів