Подружжя вчителів зі Львівщини продавало наркотики

17:30 18 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: npu.gov.ua

Вчителі основ безпеки життєдіяльності, історії та англійської мови налагодили канал ввезення з країн ЄС наркотичних та психотропних речовин.

У прес-службі Національної поліції України повідомили сьогодні, 18 грудня: «Оперативники департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України спільно зі слідчими Головного слідчого управління за процесуального керівництва Генпрокуратури викрили протиправну діяльність подружжя наркозбувачів. Зловмисники, мешканці Львівської області, налагодили канал постачання з країн Євросоюзу та подальшої реалізації в Україні наркотиків і психотропів. Поліціянтиз’ясували, що наркодилерами виявилися вчителі середньої школи. Один з педагогів викладав основи безпеки життєдіяльності та історію, а інший – англійську мову».
«Оперативники провели низку необхідних дій та вилучили в подружжя значну партію наркотичних і психотропних речовин. Серед вилученого, зокрема – 100 грамів амфетаміну, 0,5 літра опію ацетильованого та 100 грамів опію екстракційного. Крім того, вилучено понад 100 пігулок наркотичного лікарського засобу «Subutex» і 57 флаконів лікарського засобу «Тропікамід», а також понад 150 пігулок лікарського засобу з вмістом прекурсору «псевдоефедрин». Цей препарат використовується для виготовлення метамфетаміну. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого складає понад 250 тисяч гривень», – поінформували також у поліції.
«Наразі чоловіка і жінку заарештовано. Слідчі інкримінують затриманим протиправні дії, пов’язані зі збутом наркотиків і психотропів (частина 3 статті 307 Кримінального кодексу України). За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна», – повідомили також прес-службі Національної поліції України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів