Податківці виявили на Львівщині 323 неоформлених працівників

12:45 22 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/tax.lviv

Працівники Головного управління ДПС у Львівській області виявили й задокументували 2019 року факти використання 56 роботодавцями праці 323 неоформлених належним чином найманих працівників.

Про це повідомили в п'ятницю, 22 листопада, у Львівській міськраді, де також розповіли, що ппрацівники обласного управління ДПС, виконуючи вимоги урядового розпорядження №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» від 5 вересня 2018 року, постійно здійснюють моніторинг інформації, яка надходить з різноманітних джерел щодо порушень роботодавцями законодавства про працю, а також вживаються заходи податкового контролю, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення. Матеріали таких перевірок передано на адресу Головного управління Держпраці у Львівській області для вирішення питання про притягнення до фінансової та адміністративної відповідальності роботодавців відповідно до чинного законодавства про працю.

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує роботодавцям, що чинним законодавством передбачено значні суми штрафних санкцій за кожного виявленого неоформленого належним чином найманого працівника (30 мінімальних зарплат, або 125 190 гривень). На ці кошти можна, наприклад, офіційно впродовж цілого року виплачувати працівнику зарплату у розмірі, не нижчому ніж середня по області.

Головне управління ДПС у Львівській області наголошує роботодавцям на необхідності легалізації трудових відносин з найманими працівниками, оскільки працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення про це територіального органу ДПС. Лише офіційне працевлаштування забезпечує гідні умови праці, достойну заробітну плату, соціальні гарантії для працівників, належне пенсійне забезпечення в майбутньому, а також розбудову економіки та добробут країни.

Як інформував «ЩЛ», 56 роботодавців на Львівщині не оформили працівників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів