Побита журналістка цікавилася «новим Межигір'ям» (доповнено відеосюжетами)

12:12 25 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: mediananny.com

За даними нардепа Миколи Княжицького, «Тетяна ретельно працювала над цим матеріалом».


Відео: Громадське ТБ

Народний депутат із фракції «Батьківщини» повідомляє в середу на своїй сторінці у «Facebook», що остання справа, яку розслідувала жорстоко побита сьогодні вночі журналістка Тетяна Чорновіл, стосувалася будівництва нової резиденції президента Віктора Януковича. Він також розмістив фото, на якому Чорновіл працює над останньою справою.

«Тетяна Чорновіл просила його не оприлюднювати, поки вона веде розслідування. Але після її побиття вважаю необхідним це зробити», – додає Княжицький.

«За словами джерела, яке передало Тетяні цей план, на карті – нове Межигір'я. Янукович будує нову резиденцію'у Кончі-Заспі. Вона має бути скромнішою – 32 гектари, щоб перед виборами ніби-то почути кожного і з Межигір'я з'їхати. Втім, країна Межигір'я не порожніє, а, за даними Тетяниного джерела, має стати резиденцією Олександра Януковича. Тетяна ретельно працювала над цим матеріалом», – інформує також нардеп.

Тим часом прес-служба МВС запевняє у середу в повідомленні «Розслідування побиття Тетяни Чорновіл перебуває на контролі Міністра внутрішніх справ»:

«Напад на Тетяну Чорновіл будуть розслідувати найбільш досвідчені працівники Центрального апарату МВС – кримінальне провадження передали до Головного слідчого управління МВС України. Наразі на місці працює потужна слідчо-оперативна група на чолі із першим заступником Міністра внутрішніх справ України Віктором Дубовиком, який безпосередньо керує роботою підлеглих.

Вказана подія знаходиться на контролі Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою України.

Уже відомо, що в автомобілі Тетяни Чорновіл був знайдений відеореєстратор, однак родичі постраждалої не віддали його працівникам міліції для встановлення причини нападу. До того ж, не обійшлося і без деяких народних депутатів, які прибули на місце події, і постійно втручалися у першопочаткову роботу слідчо-оперативної групи.

У зв’язку з цим було прийнято рішення про повторний огляд місця події. МВС закликає родичів повернути відео реєстратор, адже він є не лише речовим доказом, а й дасть можливість об’єктивно оцінити ситуацію, яка склалася.

Наразі у міліції розглядають декілька версій нападу на Тетяну Чорновіл. Одна з них – провокація.

Адже, як відомо слідству, активістка неодноразово залишалася на ніч у Будинку Профспілок і пересувалася виключно у супроводі інших. У ніч нападу вона була одна, тож, можливо, нападники цим і скористалися.

Нагадаємо, у ніч на 25 грудня близько 0:40 за 400 метрів від столиці на трасі Бориспіль-Київ працівники Державтоінспекції виявили на узбіччі авто. Неподалік у кюветі вони побачили побиту жінку.

Правоохоронці надали потерпілій першу медичну допомогу та викликали швидку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що потерпілою є Тетяна Чорновіл.

За її словами, вона на власному авто Chevrolet Aveo направлялася від Борисполя у напрямку Києва, коли помітила за собою стеження невідомих на джипі темного кольору. Водій підозрілого автомобіля почав її притискати до узбіччя.

Коли вона зупинилася, кілька чоловіків, які її переслідували, розбили заднє скло її авто, витягнули дівчину і почали бити. Після цього скинули її в кювет. Описати кривдників потерпіла не змогла.

Наразі за даним фактом слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Слідство триває, працівники міліції встановлюють обставини події. Правоохоронці звертаються до громадян надавати будь-яку інформацію стосовно події за телефонами: (044) 256-10-02, (044) 256-10-04».

Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні вночі жорстоко побили журналістку Тетяну Чорновіл.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів