Підприємець продала нерухоме майно громади Львова за 943 тисячі гривень

11:20 5 вересня 2017 р.

Поліціянти викрили у Львові факти легалізації одержаних злочинним шляхом коштів

У Львівському обласному управлінні поліції повідомили сьогодні, 5 вересня: «Оперативники управління захисту економіки у Львівській області викрили зловмисницю, яка, використавши підроблені документи, заволоділа, а потім продала нерухоме майно, що належить громаді Львова, виручивши майже мільйон гривень. Правоохоронці встановили, що в січні 2009 року зловмисниця (фізична особа-підприємець), використавши завідомо підроблений документ (договір позики), перевела на рахунок одного з міських комунальних підприємств 943 тисячі гривень, які директор комунального підприємства (котрий насправді помер на початку 2004 року) зобов’язався повернути в строк до кінця 2008 року».

«За умовами договору, у випадку неможливості повернення вказаних коштів у зазначений термін, зловмисниця отримувала можливість стягнути заборгованість шляхом передачі у її власність нерухомого майна, розташованого на вулиці Київській у Львові. У 2009 році, на підставі вказаного договору, суд прийняв рішення про визнання за зловмисницею права приватної власності на вказану нерухомість. В подальшому, знаючи, що приміщення належить комунальному підприємству, зловмисниця продала його за 943 тисячі гривень, а отримані злочинним шляхом та легалізовані кошти використала на власні потреби, чим спричинила матеріальну шкоду територіальній громаді міста Львова в особливо великих розмірах», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Зловмисниці повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), частиною 4 статті 190 (шахрайство) та частиною 1 статті 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування», – повідомили також на сторінці Львівського обласного управління поліції в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів