Під час канікул міліція притягнула на Львівщині до відповідальності 55 дорослих і 23 неповнолітніх

14:59 8 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: viche.lutsk.ua

У тому числі – за доведення до стану сп’яніння.

Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС повідомляє сьогодні, 8 листопада про результати профілактичної операції «Канікули», проведеної правоохоронцями з 28 жовтня до 4 листопада на Львівщині «для забезпечення соціального та правового захисту дітей, попередження вчинення злочинів неповнолітніми та інших негативних явищ». Зокрема, за час проведення цієї операції було притягнуто до адміністративної відповідальності 55 дорослих та 23 неповнолітніх особи.

Виконувач обов’язків начальника кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України у Львівській області майор міліції Назар Кобилецький повідомив також:

«Працівники підрозділів кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України у Львівській області склали 51 адміністративний протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП. – Ред), тобто – за невиконання батьками обов’язку щодо виховання дітей; два адмінпротоколи – за статтею 180 (за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння); вісім адмінпротоколів – за статтею 156 КУпАП (порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами)». 

Окрім того, у ході проведення профілактичних заходів «Канікули» було виявлено і повернуто батькам трьох підлітків, які перебували у розшуку, а також та семи дітей віком до 16 років, котрі перебували без догляду дорослих. Ще 23 підлітки було доставлені до підрозділів КМСД за скоєння адміністративних правопорушень, а сім – за скоєння кримінальних правопорушень.

Своєю чергою, з метою попередження пияцтва та тютюнокуріння серед неповнолітніх, виявлення осіб, що продають спиртне та тютюнові вироби дітям, міліціонери перевірили 117 торговельних та розважальних закладів. За результатами перевірок притягнуто «аж» одну посадову особу за порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів