Переводив ухилянтів потайки через кордон на територію Польщі

12:40 27 лютого 2024 р.

Фото до новини

На нерухоме майно чоловіка, вартість якого становить понад 5 млн грн, накладено арешт.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише DailyLviv.com

За процесуального керівництва прокурорів Самбірської окружної прокуратури скеровано до суду два обвинувальні акти стосовно 65-річного чоловіка. Йому інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Читайте також: Втікачів за кордон позбавлятимуть волі, - законопроєкт

Слідством встановлено, що львів’янин під час дії воєнного стану незаконно переправив чотирьох військовозобов’язаних через державний кордон України.

Обвинувачений супроводжував призовників поза пунктами пропуску, переводячи таким чином через лінію держкордону в Республіку Польща. Однак там останні були затримані співробітниками прикордонної служби сусідньої держави.

Ціна послуги коливалась від 2 до 9 тис. доларів США з особи.

Читайте такожЧоловік «поховав» дружину, щоб виїхати за кордон

На нерухоме майно чоловіка, вартість якого становить понад 5 млн грн, накладено арешт.

Окрім цього, судом задоволено клопотання прокурора про звернення застави понад 500 тис. грн в дохід держави у зв’язку з порушенням встановлених обов’язків фігурантом.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу 7 прикордонного Карпатського загону ДПС України та Управління міграційної поліції ГУ НП у Львівській області.

Читайте також: Для перетину кордону треба мати військово-облікові документи з відмітками ТЦК і СП

Поліція Львівської області повідомила, що за скоєне обвинуваченому, раніше судимому львів’янину, загрожує покарання – позбавлення волі на строк до дев’яти років з конфіскацією майна.

Як встановили правоохоронці, зловмисник організував щонайменше вісьмом військовозобов’язаним громадянам України переправлення через державний кордон.

Обвинувачений інструктував своїх «клієнтів», забезпечував їх доставку до кордону України з Республікою Польща, тимчасове проживання, а також надавав послуги з перевезення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів