Патрульні евакуйовують у Львові автомобілі, запарковані на місцях для людей з інвалідністю

11:15 19 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lvivpolice

Працівники патрульної поліції попередили водіїв: «Під час паркування своїх автомобілів не порушуйте права інших людей».

В управлінні патрульної поліції Львівської області повідомили в середу, 19 червня: «Водії часто полюбляють залишати свої автомобілі на місцях для людей з інвалідністю, тому що такі місця найближчі до входу. І якщо одні водії дотримуються законодавства та розуміють необхідність існування таких паркомісць, то інші ігнорують букву закону та повагу до ближнього».

«Відповідно до частини 5 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, які позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, котрі перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а також створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака «Водій з інвалідністю», тягне за собою накладення штрафу від 1020 до 1700 гривень», – нагадали управлінні патрульної поліції

Командир велопатруля, Назар Прінь розповів: «Наприклад, на вулиці Академіка Гнатюка, нам достатньо відійти на 10 хвилин, щоб всі місця для осіб з інвалідністю вже запаркували. Якщо на автомобілі немає відповідного розпізнавального знаку, ми такий транспортний засіб евакуюємо. Реакція водіїв зазвичай агресивна. Порушники починають кричати, що це взагалі це порушення».

Відтак, управлінні патрульної поліції Львівської області закликають: «Водії, будьте уважними, свідомими та відповідальними! Цінуйте те, що місце на парковці для осіб із інвалідністю призначене не для Вас!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів