Партія Зеленського анонсує велику боротьбу з олігархами

16:14 6 червня 2021 р.

Фото до новини

Олігархів зареєструють, їм заборонять підтримку політичних партій і придбання об'єктів великої приватизації.

Ще сім законопроєктів будуть додатковими до президентського законопроєкту про олігархів. Вони стосуватимуться антимонопольного законодавства і закону про політичні партії, заявили у "Слузі народу".

Про це повідомила DW, пише Dailylviv.

Заступниця голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Євгенія Кравчук заявила, що, крім законопроєкту про олігархів, зареєстрованого у парламенті, буде запропоновано щонайменше 7 додаткових законопроєктів з цього питання. 

Про це повідомляє пресслужба партії "Слуга народу" у неділю, 6 червня. Кравчук зазначила, що в Україні недостатнє законодавче поле, яке регулює діяльність олігархів. З цієї причини, за її словами, й необхідно ухвалити законопроєкт про деолігархізацію. Крім нього, депутатка анонсувала майбутні законопроєкти. 

"Це антимонопольне законодавство, зміни до закону про політичні партії, вочевидь, буде пакет законів великий. Є рішення, що готуються у процесі. Це нормально", - зазначила Кравчук.

Як повідомлялося, нещодавно президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про олігархів, яким пропонується визначити олігархами осіб, які відповідають таким критеріям: є учасниками політичного життя, мають значний вплив на ЗМІ, мають монополію на національному ринку і володіють активами, що перевищують 1 мільйон прожиткових мінімумів. 

Також пропонується створити реєстр олігархів. Підставою для внесення олігархів до реєстру має стати рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Вона також формуватиме і вестиме реєстр та забезпечуватиме доступ до нього. Водночас внесеним до реєстру особам буде заборонено здійснювати внески на підтримку політичних партій, бути покупцем у процесі приватизації об'єктів великої приватизації. 

Володимир Зеленський попередив, що може винести питання про статус олігархів на референдум.

Заступниця голови Комітету ВРУ з питань організації державної влади Олена Шуляк в ефірі одного з телеканалів заявила: «Якщо ти підпадаєш під критерії олігархів і відповідаєш трьом із чотирьох (маєш вплив на політику, медіа, займаєш монопольне становище в галузі, розмір статків понад 2 млрд грн), тебе занесуть до відповідного реєстру. Це накладає на олігарха певні обмеження: йому не буде дозволено фінансувати політичні партії, брати участь у великій приватизації, щоб ще більше не нарощувати свій вплив. Люди, суспільство мають право знати, що якщо олігархи зустрічаються із представниками влади – їм треба публічно це вказувати. Така норма також міститься в законопроєкті».

Верховна Рада прийняла 15 законів за чотири дні

Верховний Суд визнав законим обрання Вірастюка народним депутатом

Зеленський запровадив санкції проти кримінальних авторитетів і злодіїв у законі. Список, - Указ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів