Парламент Криму попросить Росію «про захист» (відео)

16:52 4 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

У ньому також опрацьовуються зміни до конституції цієї автономної республіки щодо її статусу.


Відео: 5 канал

Під час обговорення сьогодні, 4 лютого, на засіданні президії Верховної Ради Автономної Республіки Крим питання «Про політичну ситуацію в країні» депутат-«регіонал» Володимир Кличніков запропонував президії Верховної Ради Криму «включити до порядку денного лютневої сесії наступні питання»: «Перше – про створення робочої групи щодо змін і доповнень до Конституції АРК і Конституції України і про проведення загальнокримського опитування громадської думки про статус Криму, друге – прийняти звернення до президента та законодавчого зібрання Російської Федерації виступити гарантом непорушності статусу автономії Криму, а також непорушності прав і свобод наших громадян».

Спікер кримського парламенту Володимир Константінов дав процедурне доручення опрацювати дані питання юристам. Натомість протокольне доручення він скерував досекретаріату ВР АРК щодо підготовки звернення до Російської Федерації про допомогу і захист. Його ініціатор, депутат Сергій Цеков, мотивував його так:

«Ми просто зобов'язані звернутися до Російської Федерації з урахуванням того, що Крим – це російська автономія, російська за національністю, з культури і мови. Зрозуміло, що це багатонаціональна територія, на якій проживають представники різних національностей у мирі та злагоді, але, тим не менш, нашим захисником може бути тільки Російська Федерація. Тому я закликаю президію і Верховну Раду АРК підготувати відповідне звернення до Російської Федерації на підтримку допомоги і захисту», – сказав Цеков.

Дане звернення розглянуть на найближчій сесії Верховної Ради Криму, яка відбудеться 19 лютого. Про це повідомляє сьогодні, 4 лютого, інтернет-видання «Крим.Коментарі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів