Очевидців наїзду на двох хлопчиків у Львові просять зголоситися (відео, оновлено)

23:48 2 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: poltava.today

Особу водія, котрий скоїв наїзд на дітей, встановлено, для відтворення усіх обставин ДТП необхідна допомога очевидців.

Вчора, 1 лютого, близько 17.50 на вулиці Пасічній у Львові сталась дорожньо-транспортна приа. На проїзній частині вулиці 55-річний львів’янин, водій автомобіля «Деу Сенс», скоїв наїзд на двох братів віком вісім та десять років. Внаслідок аварії діти отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк до трьох років або без такого.

Для повного відтворення обставин цієї дорожньо-транспортної прии правоохоронці звертаються до усіх, хто був очевидцем наїзду зголоситись на оперативну лінію 102. В першу чергу це стосується водіїв, котрі у цей час проїжджали вулицями Пасічною чи Пимоненка та чиї автомобілі обладнані відео реєстраторами, а також водія червоного мікроавтобуса, який бувприпаркований неподалік місця ДТП.

Про це повідомили сьогодні, 2 лютого, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції. Натомість тележурналісти розповіли:

«У Львові на пішохідному переході водій збив довх дітей. Брати віком вісім і десять років переходили дорогу минулого вечора. Кермувальник з місця аварії втік. Швидку та поліцію викликали свідки.

Очевидець Василь Моравський розповів: «Вони лежали один на середині за пішохідним переходом десь метрів 10-15. А другий коло бордюра. Один я не бачив, щоб він рухався. А другий був у такому стані, що рухався, були ознаки життя». 

Поліцейський патруль прибув на місце події значно швидше медиків. Інспектор Микола Каракура повідомив: «Вони були у калюжі крові. Старалися надати медичну допомогу, чим могли. Я не хотів чекати, сів у патрульний автомобіль і поїхав до лікарні. Дорогою побачив швидку, включив гучномовець і супроводив їх».

Брати восьми та десяти років переходили дорогу на зебрі. Керманич з місця аварії втік. Швидку та поліцію викликали свідки. Утім, згодом чоловік повернувся і зізнався правоохоронцям у скоєному.

Діти тепер лежать у реанімації. У них переломи, ЧМТ, втрата пам'яті. Винуватець автопригоди, хоч спершу втік, невдовзі повернувся на місце ДТП. 55-річний львів'янин пояснив свою поведінку шоком.

речник львівської поліції Світлана Добровольська розповіла: «Він був у шоковому стані, тому не міг підійти до поліцейських. За словами водія, хлопці вибігли на дорогу і він не міг зреагувати, зупинити транспортний засіб».

Тепер експертам належить визначити всі обставини аварії. Зокрема – чи переходили діти дорогу по «зебрі», чи перебігали неподалік неї.

Місцева влада свої висновки з ДТП уже зробила. Комісія з безпеки дорожнього руху вирішила облаштувати цей пішохідний перехід. За тиждень там мають встановити додаткові ліхтарі вуличного освітлення і дорожні знаки про обмеження швидкості. А за місця – світлофор.

Останнім часом у Львові сталося ще кілька резонансних дорожньо-транспортних пригод. Зокрема в центрі міста автомобіль «Citroen» на великій швидкості врізався в фасад Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. У цій аварії постраждали водій і пасажирка машини.

Напередодні цього мікроавтобус дорогою до РАГСу врізався в припарковані фуру та легковик. Причиною цієї ДТП став поспіх».

Про це повідомили сьогодні, 2 лютого, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів