Нотаріуси засвідчуватимуть «web»-сторінки

15:28 1 грудня 2019 р.

Фото до новини

Мін’юст працює із Верховною Радою, аби розширити перелік функцій, які виконують нотаріуси. Наприклад, нотаріуси вже найближчим часом отримають право реєструвати шлюби і розлучення.

Про це повідомив Міністр юстиції України Денис Малюська на сайті відомства.

За його словами,так само, як і в сфері держреєстрації, у сфері нотаріату на часі впровадження сучасних технологій: Е-нотаріату, електронного документообігу, засвідчення web-сторінок. 

«Наступний напрям роботи – виконання судових рішень. Сьогодні одна з проблем цієї сфери – наявність великої кількості мораторіїв. Наразі існує близько 9 мораторіїв, де виконавцю заборонено здійснювати будь-які дії, пов’язані із поверненням боргу. Наприклад, це мораторій на стягнення основних фондів з державних підприємств, мораторій на виконання рішень проти підприємств ПЕК, мораторій на виконання рішень проти шахт. Проблема полягає в тому, що підприємство, з якого не можна стягнути борг, ніколи не зможе отримати чесного і прозорого контрагента, ніколи не зможе отримати товари за чесною ціною. Мораторії – це величезні корумповані ризики, і зменшити кількість таких мораторіїв є ключовим завданням на наступний рік», –зазначив Денис Малюська.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів