Нардепа Олександра Дубінського оштрафували

20:56 13 березня 2024 р.

Фото до новини

Сума штрафу публічно не названа.

Про це повідомляє НАЗК, пише DailyLviv.com. 13 березня 2024 року Печерський районний суд Києва на підставі матеріалів НАЗК визнав винним народного депутата України у порушенні встановлених законом вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Крім того, суд зобов’язав його сплатити штраф. 

Після набрання рішенням законної сили відомості стосовно нардепа буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Постанова суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня винесення і набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. 

Читайте також:  Агент «Буратіно», нардеп Дубінський входив до злочинної організації, яку сформувало ГРУ. Бюджет становив $10 млн

Нагадаємо, у листопаді 2023 року НАЗК встановило ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП.

Раніше слідчі ДБР здійснювали досудове розслідування за фактом вчинення нардепом службового підроблення з метою створення підстав для свого виїзду за кордон.

Тоді вже як підозрюваний, посадовець надіслав депутатські звернення до МОЗ та ДБР для задоволення приватного інтересу: отримання відомостей, необхідних для власного захисту від кримінального переслідування. 

Зокрема, у серпні в депутатському зверненні до МОЗ він вимагав надати інформацію про хід та результати розгляду його попереднього звернення до Міністерства, службове підроблення якого і є предметом згаданого досудового розслідування.

У цьому повідомленні НАЗК не називає прізвище Олександра Дубінського. 

Як писав раніше DailyLviv.comсуд заарештував у Дубінського, його матері та ексдружини 24 квартири, 17 автомобілів, 2 будинки і 70 соток. Загальна сума житла, машин і землі у власності родини — 2,5 мільйона доларів.

Читайте такожНардеп Дубінський поскаржився, що його побили у в'язниці

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів