На західному кордоні підроблені ковід-сертифікати виявляють автоматично: найбільше - у Краківці і аеропорті Львів

11:43 17 вересня 2021 р.

Фото до новини

Прикордонники вже майже місяць використовують електронні пристрої з програмним забезпеченням «SafeBorder» для перевірки COVID-сертифікатів.

Таке обладнання передбачає можливість автоматизованої перевірки чинності документа та його належності особі під час перетинання кордону України. Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пише Dailylviv.com

Результатом їх застосування стали 18 випадків виявлення підроблених  COVID-сертифікатів цього тижня  у пунктах пропуску на кордоні з Польщею та в аеропорту Львова.

За всіма фактами виявлення підроблених COVID-сертифікатів скеровано повідомлення до Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Загалом з початку використання в пунктах пропуску програмного забезпечення «Safe Border» прикордонниками  7 прикордонного Карпатського загону здійснено перевірку понад 3000 сертифікатів. За результатами перевірки виявлено майже 60 підроблених документів про вакцинацію. Найбільше таких випадків зафіксовано в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Краківець» та у міжнародному пункті пропуску для повітряного сполучення «Львів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів