На вулицях Львова кермувати автомобілями дають підліткам і дітям

22:11 3 квітня 2021 р.

Фото до новини

Два таких випадки за один день зафіксували патрульні.

Сьогодні вдень екіпаж патрульної поліції 3 батальйону, виїжджаючи на перехрестя вулиць Роксоляни — Білогорща, побачив за кермом автомобіля Mazda 3 підлітка. Він їхав назустріч патрульним. Патрульні одразу розвернулися і наздогнали автомобіль та зупинили. 

Про це повідомила патрульна поліція Львівської області, пише Dailylviv.

За кермом сидів 13-річний хлопець, а з пасажирського місця вийшов 24-річний знайомий сім'ї, який почав переконувати, що патрульним усе здалося. Останній отримав постанову за ч. 2 ст. 126 (Передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП. Штраф — 3400 гривень.

У другому випадку керманич був ще молодшим. На вулиці Любінській, о 15 годині 30 хвилин, патрульні побачили автомобіль ВАЗ-2107, за кермом якого їхала дитина. 

З'ясувалося, що водієві нещодавно виповнилося 10 років. Поруч сидів його тато. 55-річний львів'янин довго не думаючи, почав пропонувати неправомірну вигоду поліцейським у розмірі 500 гривень, за непритягнення до адміністративної відповідальності. Чоловіка попередили про кримінальну відповідальність, і він начебто заспокоївся.

Під час розгляду справи батько почув величину штрафу і вирішив потроїти пропозицію (1500 гривень). Поліцейські одразу викликали слідчо-оперативну групу відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції.

Порушник отримав постанову за ч. 2 ст. 126 (Передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП і тепер йому загрожує кримінальна відповідальність за ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

За два перших місяці 2021 року в ДТП на Львівщині травмувалося двоє неповнолітніх керманичів.

Вулицями Львова 14-річні їздять за кермом

15-річний син банкіра уночі ганяє Львовом на маминому Porsche (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів