На станції «Клепарів» у Львові нарахували 200 вагонів контрабандної деревини

14:32 25 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

Активісти продовжують боротися з вирубкою лісів.

Уже тиждень чергують активісти біля товарного поїзда з контрабандною деревиною на станції у місті Ходорів Жидачівського району Львівської області. У 51-му вагоні виявили сосну без чіпів, бук та дуб. Товар, який пройшов митний контроль,планували везти у Румунію як дрова. 

Активіст і депутат Жидачівської райради Тарас Матвіїв повідомив: «Домоглилися, що слідчому таки надали тимчасовий доступ до вагонів. Поки триває аналіз документів. Коли буде докладна перевірка, невідомо». 

Активісти також взялися за обстеження інших станцій Львівщини, на яких місцеві помічали ешалони з деревом. Тарас Матвіїв розповів також: «Бачимо, що без тимчасового мораторію на вирубку, наші ліси не врятувати. Принаймні, доки не вдасться очистити лісгоспи і встановити прозорі правила. В Україні триває узаконене винищення лісу – лісоцид. Біля села Вільхівці Стрийського лісгоспу виявили купу файного дубу - десь на 80 тисяч гривень. Чіпи підроблені, жоден не проходить по базі даних. Написали заяву у поліцію».

На станції «Клепарів» у Львові активісти нарахували 200 вагонів, завантажених сосною, буком. На частині кругляку нема чіпів. Підключили незалежних екологів. 

Про це повідомили сьогодні, 25 травня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua», де також опублікували фото з місця події й нагадали: «21 травня шестеро активістів у місті Ходорів Жидачівського району на Львівщині просили, аби до них долучалися місцеві чоловіки. З 18 травня вони на станціїблокують рух вагонів з лісом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів