На ПП Шегині-Медика затримали майже 130 тисяч незадекларованих англійських фунтів

10:36 6 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні вночі, 6 жовтня, в зону митного контролю пункту пропуску "Шегині-Медика" Галицької митниці Держмитслужби в напрямку «в’їзд в Україну» смугою руху «червоний коридор» в’їхав транспортний засіб громадянина України.

Про це інформує пресслужба Державної митної служби України, пише DailyLviv.

За повідомленням пресслужбу, громадянину було запропоновано заповнити митну декларацію. У декларацію він вніс дані згідно з якими через митний кордон України переміщував власні речі,  фарбу, а також вживані диван, телевізор, велосипед, мікрохвильову піч, газову плиту.

У ході проведення митного огляду транспортного засобу працівники робочої групи департаменту протидії митним правопорушенням та контрабанді Держмитслужби серед задекларованих речей виявили не заявлені у декларації грошові кошти: пачки банківських купюр. Серед них - англійські фунти, загорнуті у фольгу. Сума виявленних коштів 127,4 тис. англійських фунтів.

Працівники митниці  наразі фіксують порушення митних правил, передбачених статтею 472 Митного кодексу України, - недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення. Вона передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості цих товарів, транспортних засобів з їхньою конфіскацією.

«Це одне з найбільших затримань незадекларованої валюти, яку виявляли працівники митниці протягом останнього року. Проте окремі громадяни, на жаль, все ще не полишають спроб незаконно ввезти готівкові кошти, не задекларувавши їх належним чином. Робоча група і надалі протидіятиме таким спробам та слідкуватиме за дотриманням митного законодавства», - зазначив керівник Департаменту протидії митним правопорушенням та контрабанді Ігор Резник.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів