На окупованих територіях Донбасу друкують фальшиві гривні дуже низької якості, – ЛугОДА

12:32 3 грудня 2014 р.

Фрагмент іконографіки фальшивої гривні. Повністю дивитися за посиланням ukrinform.ua/ukr/news/falshivi_tsinnosti_yak_rozpiznati_i_shcho_robiti_infografika_1997613

Фрагмент іконографіки фальшивої гривні. Повністю дивитися за посиланням ukrinform.ua/ukr/news/falshivi_tsinnosti_yak_rozpiznati_i_shcho_robiti_infografika_1997613
Фото: скріншот зі сторінки на сайті інформаційної агенції «Укрінформ»

Голова Луганської обладміністрації Геннадій Москаль попереджає: «На окупованих територіях Донбасу бойовики почали друкувати фальшиві гроші, щоб здійснювати соціальні виплати».

На окупованих територіях Донбасу бойовики почали друкувати фальшиві гроші, щоб здійснювати соціальні виплати. Про це повідомив голова Луганської обладміністрації Геннадій Москаль.

Підроблені банкноти гривні мають дуже низьку якість, оскільки вони виготовляються з використанням копіювальної або комп'ютерної техніки, зокрема струменевих принтерів. Українська гривня має 17 ступенів захисту, і якщо просто уважно розгледіти банкноту, можна одразу відрізнити підробку від справжньої банкноти. Але для цього потрібно знати елементи захисту банкнот гривні, призначені для візуального контролю – це водяні знаки, захисні стрічки, рельєфне зображення, яке відчувається на дотик, приховані зображення та інші ознаки.

Навіть за зберігання фальшивих купюр в Україні передбачена кримінальна відповідальність, не кажучи вже про збут та інші операції. Якщо  людина, виявивши підробку, сама звернулася в міліцію, ніякого переслідування з боку правоохоронців не буде. Якщо ж намагатися збути купюру, знаючи, що вона фальшива, за це передбачена кримінальна відповідальність – до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляється сьогодні, 3 грудня, на сайті інформаційної агенції «Укрінформ», де також опубліковано інфографіку під заголовком «Знайди фальшиву гривню».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів