У Львові судитимуть полонених біля Курдюмівки бойовиків

12:19 7 листопада 2023 р.

Фото до новини

За матеріалами спецслужби Львівщини судитимуть бойовиків терористичної організації «лнр», які брали активну участь у війні проти нашої держави.

Про це інформує управління СБУ у Львівській області, пише DailyLviv.com.

Мова йде про двох громадян України, один з яких 43-річний уродженець республіки Дагестан. Інший чоловік – 50-річний уродженець Луганської області. 

На початку повномасштабного вторгнення рф вони зрадили Україну та добровільно вступили до лав підконтрольної загарбникам «народної міліції лнр».

Читайте також:  Бойовики з ОРДЛО, які воювали у лавах армії рф, проведуть 15 років за ґратами

Зрадники проходили «службу» у 208 та 6 стрілецьких полках терористичної організації «лнр», де обіймали посади стрільців.  

Пройшовши військові навчання в армії терористів, чоловіки брали активну участь у бойових діях проти України. Окрім цього вони облаштовували вогневі позиції та забезпечували безпеку місць перебування армії окупанта на тимчасово захоплених територіях нашої держави. 

Читайте також: Полоненого снайпера-колаборанта підозрюють у вбивстві 21 військового ЗСУ

Однак «терористична підготовка» не допомогла зрадникам під час бойових дій проти Сил оборони України. В липні 2023 року неподалік селища Курдюмівка Бахмутського району бойовиків було взято в полон.

Судитимуть їх за:

▫️ч. 1 та ч. 2 ст. 111(державна зрада); 

▫️ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); 

▫️ч. 2 ст. 260 (створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України.

Обвинувальні акти скеровано до суду.

Нагадаємо, раніше Dailylviv.com повідомляв, що у Львові судитимуть 25-річного снайпера. Нам виявився мешканець Луганщини, який у лютому 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та вступив у незаконне воєнізоване формування так званої «ЛНР».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів