На Львівщині завершилася операція «Мігрант»

11:15 4 вересня 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: 04744.info

Правоохоронці виявили на Львівщині під час операції «Мігрант» 109 іноземних громадян – порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

Про це повідомили у вівторок, 4 вересня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «В рамках оперативного відпрацювання до відповідальності притягнуто 122 особи. Зокрема, 108 – за статтею203 (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) КУпАП, одного – за статтею 203-1 (невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну) КУпАП та ще тринадцятьох за статтею 205 (невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства) КУпАП».

«До підрозділів Державної міграційної служби України було скеровано 78 звернень щодо примусового повернення іноземців та осіб без громадянства в країну походження, з яких усі були задоволені та 32 обґрунтованих звернення про заборону в’їзду іноземцям та особам без громадянства на територію України, з яких також усі задоволені. Окрім того, відкрито дванадцять кримінальних проваджень відносно іноземців. Зокрема: одне за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, одне – за статтею 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, три за статтею 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, три – за статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, три – за статтею 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, два –  за статтею309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, а ще одне – за статтею 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених печаток, штампів) Кримінального кодексу України», – поінформували також обласному управлінні поліції.

«Також виявлено сім груп нелегальних мігрантів та встановлено місцеперебування чотирьох розшукуваних іноземців. Операція під умовною назвою «Мігрант» проводилась протягом серпня з метою запобігання і протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері», – повідомили у прес-службі Головного управління поліції у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів