На Львівщині затримали заступника міського голови

21:28 28 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Працівники управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції припинили схему незаконного збагачення, організовану заступником однієї з міськрад Львівської області.

Про це повідомили в п’ятницю, 28 вересня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «Заступник міського голови отримував неправомірну вигоду у вигляді «відкатів» від проведення будівельних робіт об’єктів інфраструктури. Правоохоронці жз’ясували, що фігурант, який був у минулому міським головою, а на даний час, перебуваючи на посаді заступника міського голови, налагодив схему розкрадання бюджетних коштів».

«Посадовець організував злочинну схему вимагання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання за підписання актів виконаних робіт та перерахування коштів за їх виконання. Розміри «відкатів» доходили до 20 відсотків від суми договорів. Сьогодні, 28 вересня, оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно зі слідчими поліції області під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області затримали посадовця під час отримання чергового «відкату» –  20 тисяч гривень хабара», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Заступник міського голови вимагав від підприємця хабар за надання бюджетних коштів, призначених для прокладання бруківки. В межах кримінального провадження працівники поліції задокументували декілька фактів отримання неправомірної вигоди на суму 110 тисяч гривень», –  розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Слідчим управлінням поліції у Львівській області відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Посадовця затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України», – повідомили також у прес-службі Головного управління поліції у Львівській області та опублікували фотосвідчення.

Натомість на порталі оперативних новин «Varta1» поінформували: «28 вересня близько 15:40 у Пустомитах на Львівщині затримано заступника міського голови Володимира Кардаша за отримання хабара».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів