На Львівщині затримали ще чотирьох хабарників – голову, трьох депутатів і землевпорядника сільради

13:30 26 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukr.media

Як повідомили в п’ятницю в прес-служба обласної прокуратури, на Львівщині затримано групу посадовців місцевого самоврядування за вимагання від підприємця 21 000 доларів США.

У прес-службі обласної прокуратури повідомили сьогодні, 26 грудня, що на Львівщині затримано групу посадовців місцевого самоврядування за вимагання від підприємця 21 000 доларів США. У повідомленні також конкретизують:

«Учора, 25 грудня, за процесуального керівництва управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Львівської області, працівниками УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівській області при отриманні неправомірної вигоди затримано голову однієї із сільських рад Перемишлянського району Львівської області, трьох депутатів та землевпорядника цієї ради. З’ясовано, що чиновники вимагали у приватного підприємця 21 тисячу доларів США за передачу в оренду земельної ділянки площею 2,3 га для ведення садівництва.

Завдяки ефективній координації в роботі правоохоронців вказані посадовці були затримані «на гарячому», при одержанні частини неправомірної вигоди в сумі 107 500 гривень. На цей час у вказаному кримінальному провадженні, розпочатому за ч.3 ст. 368 КК України, проводяться невідкладні слідчі дії. Зазначимо, що за вчиненні діяння законодавством передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років».

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС також повідомили в п’ятницю, що «працівники міліції викрили злочинну групу, до складу якої входили: сільський голова, землевпорядник та троє депутатів сільської ради одного з сіл Львівської області». У повідомленні конкретизують:

«Зловмисники вимагали від суб’єкта підприємницької діяльності неправомірну вигоду у сумі 400 тисяч гривень за сприяння у прийнятті сесією місцевої ради рішення про передачу йому в оренду земельної ділянки площею у 2,5 га під ведення садівництва.

Правоохоронці задокументували факт отримання учасниками злочинної групи частини неправомірної вигоди у сумі 107,5 тисяч гривень.

Голову сільської ради та землевпорядника затримано згідно з ч.1 ст.208 (затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.369-2 (зловживання впливом) КК України та за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Досудове розслідування триває».

Як інформував «ЩЛ», у Львові затримали підприємця, який вимагав та отримав 3400 гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів