На Львівщині затримали шахрайку, яка виманювала золоті прикраси

10:10 25 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: klyuch.com.ua

Оперативники карного розшуку Стрийського міського відділу міліції викрили зловмисницю, яка, гастролюючи Львівщиною, обманювала людей та наживалися на їхній довірі.

Шахрайка щоразу діяла за продуманою схемою, жертву обирала на вулиці. Потрапляли у тенета зловмисниці, як правило, жінки старшого віку, у яких на тілі вона бачила ювелірні прикраси: золоті сережки або ланцюжок.

Потім підходила до майбутньої жертви та нав’язливо заводила розмову. При цьому представлялася далекою родичкою або знайомою когось з близьких співрозмовниці, або працівницею соціальної служби.

Згодом під час спілкування зловмисниця відзначала, що їй дуже подобається золотий виріб, який є на співрозмовниці. І під приводом того, що хоче такий же замовити у ювеліра для себе з нагоди чи то весілля сина, чи іншої знаменної події, просила на деякий час цю річ їй позичити.

Вона запевняла, що обов’язково за два-три дні позичене поверне. На наполегливі вмовляння зловмисниці жінки погоджувалися і віддавали ювелірні прикраси у її руки.

Нещодавно правоохоронці, отримавши інформацію про перебування зловмисниці у Стрию, оперативно спрацювали та затримали її одразу після вчинення злочину на одній з центральних вулиць міста, що дало змогу вилучити у неї речові докази. Начальник Стрийського міського відділу міліції – полковник міліції Василь Кулик – повідомив:

«Зловмисниця – 46-річна мешканка Дрогобича, неодноразово засуджена за вчинення злочинів. Сьогодні ми зафіксували чотири такі факти на території Стрийщини, а також триває перевірка на її причетність до вчинення подібних злочинів на території обслуговування інших райвідділів Львівщини, зокрема Дрогобицького та Трускавецького».

Наразі у кримінальних провадженнях, розпочатих за частиною 2 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, триває досудове слідство. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Вчинене карається карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Про це повідомили сьогодні, 25 червня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів