На Львівщині затримали посадовця держпідприємства

13:32 25 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/SBULviv

СБУ заблокувала розтрату майна держпідприємства хімічної промисловості.

Про це повідомили у вівторок, 25 червня, в прес-службі Управління Служби безпеки України у Львівській області, де також розповіли: «Працівники Управління СБ України у Львівській області викрили та блокували у межах протидії корупції та захисту економіки механізм розтрати майна в особливо великих розмірах посадовцями одного з державних підприємств хімічної промисловості».

«Оперативники спецслужби з’ясували, що представники установи вносили недостовірні дані в інвентаризаційні відомості та бухгалтерські документи про виробничі приміщення, які потім розбирали на залізобетонні конструкції і продавали за заниженою вартістю. Одержані кошти учасники протиправної схеми «відмивали» через підставні комерційні структури. Унаслідок оборудки державний бюджет України недоотримав понад десять мільйонів гривень прибутку», – поінформували також в обласному управлінні СБУ.

«Слідчі СБУ задокументували декілька фактів одержання одним із керівників держпідприємства неправомірної вигоди за незаконну реалізацію майна. За висновками експертів, діяльність зловмисників могла призвести до надзвичайних подій з тяжкими наслідками у сфері екологічної безпеки», – розповіли також в обласному управлінні СБУ.

«У межах відкритого кримінального провадження за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Заходи із викриття та блокування незаконних дій проводились спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури», – повідомили також в обласному управлінні СБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів