На Львівщині засуджено правоохоронців, які приховали злочин

12:20 2 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Їх покарано за це п’ятирічними ув’язненнями.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, колишнього помічника начальника відділу й оперативного чергового чергової частини Городоцького райвідділу міліції визнано винним у тому, що при прийнятті та реєстрації телефонного повідомлення громадянки про крадіжку у неї мобільного телефону, особистих документів та інших особистих речей, він умисно – з метою укриття кримінального правопорушення – вніс до журналу реєстрації заяв і повідомлень про злочини неправдиві дані.

При цьому зазначив, що заявниця особисті документи втратила за невідомих обставин.

А, своєю чергою, оперуповноважений райвідділу міліції, зловживаючи службовим становищем, власноруч вніс у письмове пояснення цієї ж заявниці завідомо неправдиві дані про нібито втрату нею особистих речей. Відтак, указаний злочин не облікований в УІТ при ГУ МВС України у Львівській області, оперативно-розшукові заходи щодо розкриття даного злочину «по гарячих слідах» не проводились, а особа, яка його скоїла, не встановлена та не притягнута до кримінальної відповідальності.

Тому вироком Городоцького районного суду 20 вересня поточного року цих правоохоронців засуджено за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу України до п’яти років позбавлення волі. Їх також позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на три роки – зі встановленням іспитового строку два роки).

Як повідомляв «Щоденний Львів», вчора, 1 жовтня, набув чинності вирок міськрайонного суду в Дрогобичі щодо 35-річного начальника відділу виправної колонії в цьому ж місті, який вимагав неправомірну вигоду від одного із засуджених. 

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів