На Львівщині засуджено членів злочинного угруповання

11:17 23 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: siver.com.ua

Одного із них – до довічного позбавлення волі.

Про це повідомляє сьогодні, 23 жовтня, прес-служба прокуратури Львівської області. За її інформацією, управлінням нагляду прокуратури Львівської області за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі щодо чотирьох членів організованої групи.

Їх обвинувачено в тому, що 2002 року вони скоїли з метою вимагання 300 тисяч доларів США розбійний напад, поєднаний із насильством та викраденням двох громадян Республіки Чехія й громадянина України. Злочинці насильно утримували їх у дачному будинку, завдаюючи їм тілесні ушкодження.

Погрожуючи зброєю, члени організованого злочинного угруповання незаконно заволоділи грошовими коштами потерпілих на загальну суму понад 535 тисяч грн. Лише на третій день після незаконного позбавлення волі та передачі вимагачам грошей викраденим вдалося розбити вікно й втекти та звернутися у правоохоронні органи.

Завдяки скоординованим зусиллям правоохоронців і прокуратури Львівщини, а також співпраці з правоохоронними органами Республіки Чехія злочин було розкрито, а кримінальну справу про обвинувачення зловмисникам скеровано до суду. Відтак 15 жовтня Пустомитівським районим судом усім учасникам злочинного угрупування призначено покарання у вигляді позбавлення волі від восьми до 13-ти років з конфіскацією майна. А одному з них, врахувавши його попередню злочинну діяльність, – довічне позбавлення волі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів