На Львівщині зареєстровано 147 кримінальних проваджень за ухилення від призову за мобілізацією

12:53 29 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: comments.ua

Як повідомили в середу в прес-службі обласної прокуратури, Старосамбірський райсуд визнав 44-річного громадянина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України – ухилення від призову за мобілізацією.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 29 квітня:

«Вироком Старосамбірського районного суду Львівської області 44-річного громадянина визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України – ухилення від призову за мобілізацією. Доведено, що чоловік, будучи військовозобов’язаним та придатним до військової служби згідно картки медичного огляду, отримавши у травні минулого року повістку з роз’ясненнями та вимогою прибути до Самбірського об’єднаного військового комісаріату, не з’явився у визначений час до місця призову. При цьому причини своєї неявки засуджений не повідомив.

Відтак, 21 квітня останнього визнано винним у вчиненні даного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді двох років позбавлення волі. Водночас, на підставі статті 75 Кримінального кодексу України його звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном на один рік.

Зазначимо, що на Львівщині зареєстровано 147 кримінальних провадження за ухилення від призову за мобілізацією, а також 10 – за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань. Уже вісім обвинувальних актів скеровано до суду, у п’яти з них винесено обвинувальні вироки (у тому числі один – з реальною мірою покарання)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів