На Львівщині закопували в ґрунт тваринні рештки

11:30 20 червня 2019 р.

Червоноградський міський суд

Червоноградський міський суд
Фото: cgm.lv.court.gov.ua

Червоноградська місцева прокуратура скерувала до суду два обвинувальні акти стосовно 29-річного жителя Жовківщини та її 28-річного уродженця, які підозрювалися в забрудненні земель відходами, шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля.

Про це повідомили в четвер, 20 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «12 червня цього року один із чоловіків вивіз рештки тваринного походження в урочище Станіслівка поблизу села Боянець та закопав. Аналогічні дії 13 червня вчинив і інший зловмисник.

«Унаслідок цього у ґрунті почали накопичуватись токсичні хімічні сполуки, хвороботворні бактерії та паразити, які можуть викликати захворювання та шкодять довкіллю. Дії правопорушників кваліфіковано за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України (забруднення або псування земель), яка передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю», – поінформували також в обласній прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів