На Львівщині вилучили понад 107 тисяч таблеток «псевдоефедрину»

18:00 10 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

На Львівщині затримали контрабандиста, який перевозив заборонені лікарські препарати.

Про це повідомили в п’ятницю, 10 січня, у прокуратурі Львівської області, де також розповіли, що 26-річний житель Львівщини намагався 8 січня ввезти автівкою із Польщі до України таблетки, які містять у своєму складі прекурсор «псевдоефедрин». А до цього препарату встановлюються заходи контролю, а обіг таких пігулок є обмежений, оскільки вони віднесені до переліку наркотичних.

Понад 107 тисяч таблеток зловмисник переховував у конструктивних порожнинах легкового автомобіля. Молодика затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення частиною 2 ст.15 та частиною 3 статті 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів). За вчинене фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Як інформував «Щоденний Львів», двоє громадян України намагалися перенести в Польщу контрабанду бурштину на суму майже 50 тисяч євро і цигарок на понад 13 тисяч євро.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів