На Львівщині вилучили гранатомет і 585 набоїв

16:48 17 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

В обласному управлінні поліції запевнили, що правоохоронці вилучили на Львівщині у вересні 12 одиниць зброї, вісім гранат і 585 набоїв.

Про це повідомили в понеділок, 17 вересня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «Зброю, боєприпаси та вибухові речовини поліцейські вилучали під час санкціонованих обшуків у рамках досудових розслідувань у кримінальних провадженнях, в окремих випадках громадяни здали їх добровільно. Зокрема, правоохоронці вилучили гранатомет, п’ятьгвинтівок та карабінів,п’ять пістолетів, одиницю травматичної зброї, вісім гранат і 585 набоїв».

«Працівники Галицького відділу поліції 12 вересня провели санкціонований обшук у помешканні та підвалі раніше судимого 36-річного львів’янина. Під час огляду правоохоронці виявили боєприпас. Як попередньо встановили спеціалісти - вибухотехніки – це гранатомет «РПГ-22». Зі слів господаря, його він придбав в Одесі у невідомої особи», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«14 вересня під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання 51-річного мешканця одного зі сіл Старосамбірського району поліцейські виявили предмети, схожі на карабін системи «Браунінг», пневматичну гвинтівку, гвинтівку марки «ІЖ-17» з прицілом та глушником, набої, штик-ніж і два вибухові пакети. Зброю та боєприпаси поліцейські вилучили та скерували на експертизу, з’ясовується їх походження», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«За цими фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводяться досудові розслідування», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа зазначив у зверненні до жителів Львівщини: «Я закликаю усіх, кому відомо про зброю, боєприпаси чи вибухівку, які є у нелегальному обігу, повідомляти про це працівників поліції. Це необхідно для збереження життя та здоров’я як вашого, так і ваших близьких».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів