На Львівщині вилучили 29 кущів конопель

12:32 12 вересня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: pogliad.ua

Працівники поліції виявили в рамках проведення операції «Мак» на присадибній ділянці в одному зі сіл Пустомитівського району 29 кущів нарковмісних рослин – конопель

Про це повідомили в четвер, 12 вересня, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли: «Правоохоронці вилучили та скерували на експертизу 29 кущів нарковмісних рослин. Коноплі були посіяні власником ділянки, котрий раніше вже притягувався до відповідальності за скоєння подібних злочинів».

«Відповідно до статті 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, а також конопель у кількості від 10 до 50 рослин, передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. За незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів