На Львівщині викрили тендерну змову з ремонту дороги

12:29 8 листопада 2023 р.

Фото до новини

У 2018 році Служба автомобільних доріг Львівщини оголосила тендер на послуги з капітального ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення Думанів – Суховоля.

Про це повідомив Антимонопольний комітет, пише DailyLviv.com.

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України встановила наявність змови між товариством з обмеженою відповідальністю «Добрі дороги» та фізичною особою – підприємцем Хриптою Миколою Дмитровичем під час їхньої підготовки та участі у торгах, що проводились у 2018 році Службою автомобільних доріг у Львівській області на послуги з капітального ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення Думанів – Суховоля. Очікувана вартість закупівлі 4 775 306 гривень.

Читайте також: Львівську ОВА прокуратура змусила розірвати угоду на ремонт дороги за 156 млн грн

Відділення з’ясувало, що ТОВ «Добрі дороги» та ФОП Хрипта М.Д. під час підготовки та участі у торгах, узгоджували свої дії.

Адміністративна колегія Західного МТВ 06 листопада 2023 року визнала дії ТОВ «Добрі дороги» та ФОП Хрипти М.Д. порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів.

За змову на ТОВ «Добрі дороги» накладено штраф у розмірі 68 000 гривень, а на ФОП Хрипту М.Д. накладено штраф у розмірі 25 000 гривень.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

З відповідними Зведеними відомостями щодо спотворення результатів торгів можна ознайомитися за цим посиланням на сайті АМКУ (постійно оновлюється).

Як писав DailyLviv.com раніше, замість дронів для ЗСУ держава інвестує у дорогу на приватний курорт, лижеролерну трасу, спортивну їдальню.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів