На Львівщині в 23 ОТГ житимуть і працюватимуть поліційні офіцери (відео)

19:58 30 липня 2020 р.

Фото до новини

У рамках проекту «Поліційний офіцер громади» голови 22 об’єднаних територіальних громад Львівщини 30 липня підписали меморандуми про співпрацю з Головним управління Національної поліції у Львівській області.

Меморандуми про співпрацю з поліцією Львівщини підписали голови Розвадівської, Судововишнянської, Шегинівської, Давидівської, Солонківської, Підберізцівської, Мурованської, Новокалинівської, Рудківської, Бісковицької, Кам'янка-Бузької, Жовтанецької, Заболотцівської, Великомостівської, Великолюбінської, Грабовецької, Ходорівської, Гніздичівської, Новострілищанської, Лопатинської, Меденицької та Бібрської об’єднаних територіальних громад.

Гість з Рівненської області, поліційний офіцер громади Тараканівської ОТГ Дубенського району старший лейтенант поліції Андрій Левченко розповів присутнім про практичні особливості своєї роботи, співпрацю з керівництвом громади та мешканцями, а також презентував свій службовий автомобіль та інше обладнання, яке він використовує у роботі. Більше п’яти років Андрій працював дільничним офіцером поліції і у квітні 2020 року, одним із перших в Україні, взяв участь у проекті. Зараз правоохоронець обслуговує ОТГ, у якій проживає близько 3700 мешканців.

Головною метою проекту «Поліцейський офіцер громади» є забезпечити кожну територіальну громаду поліційним офіцером, який не лише працюватиме на території громади, але й житиме там. Проект впроваджується для реалізації принципу взаємодії населення на засадах партнерства, а оцінювати роботу правоохоронців будуть самі мешканці.

Поліційний офіцер громади буде здійснювати повноваження дільничного офіцера поліції, інспекторів ювенальної превенції та патрульної поліції і головним його завданням є надання мешканцям якісних поліційних послуг, щоденне забезпечення правопорядку на території обслуговування, своєчасне реагування на проблеми громади та запобігання вчиненню правопорушень.

Нагадаємо, 10 квітня 2020 року начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Василь Віконський та голова Славської об’єднаної територіальної громади Володимир Бега підписали перший такий меморандум про співпрацю у рамках проекту «Поліційний офіцер громади» на Львівщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів