На Львівщині сухостій палили 62 рази, покарали за 10

14:32 23 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Від початку року на території 13-ти районів Львівщини та васьми міст обласного значення сталися 62 події, пов’язаних із пожежами у природних екосистемах, загальною площею 24,3 гектара. Найбільше випадків зафіксовано у Стрийському районі – дев'ять, Миколаївському – шість, Старосамбірському – п'ять, Дрогобичі – сім.

Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

Оперативні мобільні групи у складі працівників департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації, державної екологічної інспекції у Львівській області і департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА  провели вже 19 виїздів за фактами спалювання сухої рослинності. Зокрема, склали 3 протоколи про адміністративні правопорушення на посадових осіб та 7 – на громадян: у Дрогобицькому районі – 3 протоколи, Миколаївському – 3, Мостиському – 3, м. Львів – 1.

Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації закликає мешканців області не допускати спалювання сухостою на полях та присадибних ділянках, дбати про власне життя та здоров'я. Водночас у департаменті наголошують на тому, що наслідком таких дій є не лише шкода довкіллю, але й травмування, каліцтво або смерть винуватців.

Нагадуємо також, що за спалювання сухостою порушники отримають покарання - штраф у розмірі від 170 до 340 гривень для громадян та від 850 до 1190 гривень – для посадових осіб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів