На Львівщині судитимуть землевпорядника

11:32 8 лютого 2019 р.

Турківський районний суд

Турківський районний суд
Фото: facebook.comtk.lv.court.gov.ua

Землевпорядник незаконно передав у власність земельну ділянку у Турківському районі.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили в п’ятницю, 8 лютого: «Самбірською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного посадовця органу місцевого самоврядування, який через неналежне виконання своїх службових обов’язків допустив незаконне передання у власність земельну ділянку вартістю 160 тисяч гривень. Правопорушнику інкримінують частину 2 статті 367 Кримінального кодексу України – службове недбальство, що завдало тяжких наслідків інтересам держави».

«Землевпорядник однієї з сільських рад Турківського району належно не розглянув проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки (для ведення особистого селянського господарства). Зокрема, не переконався у тому, що земельна ділянка дійсно знаходиться в межах населеного пункту та може надаватись у приватну власність органом місцевого самоврядування. Таким чином, він порушив вимоги пункт 12 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України», – поінформували також у прокуратурі.

«Посадовець власноруч підписав акт встановлення і узгодження меж земельної ділянки, у результаті чого незаконно передав у власність особі 0,1126 га землі для ведення особистого селянського господарства. в кримінальному провадженні за рішенням Турківського районного суду Львівської області на вказану земельну ділянку накладено арешт. За вчинене обвинуваченому загрожує до п'яти років позбавлення волі», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів