На Львівщині судитимуть шахрая-псевдополіціянта

10:15 3 серпня 2018 р.

Будівля суду й прокуратури в Стрию

Будівля суду й прокуратури в Стрию
Фото: wikimapia.org

Правоохоронці скерували на розгляд суду обвинувальний акт щодо львів’янина, який представлявся працівником поліції та видурював у людей гроші.

Про це повідомили в п’ятницю, 3 серпня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «У такий спосіб обвинувачуваний у шахрайстві та присвоєнні владних повноважень та звання службової особи львів’янин видурив у пенсіонерки зі Стрия усі її заощадження».

«У жовтні 2017 року в Стрийський відділ поліції звернулася 87-річна місцева мешканка з проханням розшукати незнайомця, який заволодів її заощадженнями  в сумі 1500 доларів США. За словами жінки, до неї  на стаціонарний телефон зателефонував незнайомець, представився поліцейським та повідомив, що її онук потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і для того, аби «залагодити справу», потрібні гроші. Жінка повірила шахраю та передала йому усі свої заощадження – півтори тисячі доларів США», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Зі схожими заявами впродовж жовтня-листопада у поліцію Стрийщини звернулись ще п’ятеро літніх людей. Правоохоронці з’ясували особу зловмисника – раніше судимого 36-річного жителя Львова. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Львів’янину повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 статті 190 (шахрайство) та частиною 1 статті 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – позбавлення волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду», – повідомили також в обласному управлінні поліції

Керівник Стрийського відділу поліції Олександр Дембовський попередив: «Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваш родич чи знайомий скоїв ДТП або якесь кримінальне правопорушення, не надавайте незнайомцям особисті дані. Ставте додаткові питання, повідомте, що потрібен час, аби позичити гроші. Знайдіть можливість зв’язатися з людиною, у якої начебто виникли неприємності. Звичайно ж, повідомте про випадок у поліцію – це допоможе припинити злочинну діяльність аферистів. І в жодному разі не передавайте і не перераховуйте кошти шахраям».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів