На Львівщині судитимуть підозрюваних у шахрайстві

15:05 2 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

За версією слідства, майже 800 тисяч гривень видурив разом із двома спільниками чоловік, який понад 20 років займав різні посади в банківських установах та був детально обізнаним із функціонуванням цієї системи.

Про це повідомили в понеділок, 2 березня, в прокуратурі Львівської області, де також розповіли, що цей чоловік залучив до злочину начальника та старшого касира відділення банку, разом з якими зорганізувався у стійке злочинне об’єднання та розробив ретельний план протиправного заволодіння коштами клієнтів банку. Вони підшукували клієнтів, які хотіли здійснити депозитні вклади, й від імені банківської установи підробляли фінансово-бухгалтерські документи і депозитні договори.

Однак, гроші на рахунки у банку не розміщували, а привласнювали. Таким чином, упродовж 2015-2016 років вводили в оману вкладників.

За наслідками досудового розслідування, учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 190 (шахрайство), частиною 3 статті 28, частиною 3 статті 358, частиною 3 статті 28, частиною 4 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, а за клопотанням прокуратури обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування в цій справі завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду у п’ятницю, 28 лютого 2020 року. За вчинене підозрюваним загрожує від п’ть до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як інформував «ЩЛ», у Львові затримали шахрая, який вдавав зі себе працівника СБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів