На Львівщині судитимуть колишнього голову сільради

11:20 3 жовтня 2019 р.

Турківський районний суд

Турківський районний суд
Фото: facebook.com/tk.lv.court.gov.ua

Голова сільради на Львівщині незаконно передав у власність земельну ділянку вартістю понад 340 тисяч гривень.

Про це повідомили в четвер, 3 жовтня, у прокуратурі Львівської області, де також розповіли: «За процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадової особи органу місцевого самоврядування, службове недбальство якого призвело до протиправного передання у власність земельної ділянки вартістю майже 341 тисяч гривень (частина 2 статті 367 Кримінального кодексу України – службове недбальство, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам)».

«Колишній голова однієї з сільських рад Турківського району, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, передбачені Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Земельним кодексом України, порушив вимоги пункту 12 розділу Х «Перехідних положень» Земельного кодексу України та підписав рішення і державний акт на право власності на земельну ділянку для ведення селянського господарства. Територія площею 0,2449 га знаходиться за межами населеного пункту», – поінформували також у прокуратурі.

«Як наслідок, ця земля вибула із державної власності. В кримінальному провадженні за рішенням Турківського районного суду на вказану ділянку накладено арешт. За вчинене обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів