На Львівщині судитимуть керівників підприємств

11:10 22 серпня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: promin.cv.ua

На Львівщині судитимуть чотирьох членів організованої групи, які заволоділи 1,7 млн. гривень бюджетних коштів.

Про це повідомили в четвер, 22 серпня, у прокуратурі Львівської області, де також розповіли: «За процесуального керівництва прокуратури Львівської області 21.08.2019 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів організованої групи, які незаконно заволоділи бюджетними коштами у особливо великих розмірах».

«Зловмисникам інкримінували частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 3 статті 28 та частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. До складу організованої групи увійшли директор комунального підприємства, його доньки, керівник товариства з обмеженою відповідальністю та бухгалтер цього ж підприємства», – поінформували також у прокуратурі.

«Обвинувачені займалися протиправною діяльністю упродовж липня 2018 року – січня 2019 року. Зловживаючи службовим становищем, махінатори забезпечили проведення фіктивних тендерів щодо закупівлі комунальної техніки для потреб комунального підприємства за заздалегідь завищеними цінами. У результаті їм вдалось заволодіти 1,7 млн. гривень бюджетних коштів», – розповіли також у прокуратурі.

«Під час проведення обшуків у помешканнях фігурантів, працівниками Управління захисту економіки у Львівській області виявлено та вилучено оригінали документів та матеріали, які підтверджують вчинення ними кримінальних правопорушень. Максимальний термін покарання, який загрожує лиходіям, – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів